16 Eylül 2015 Çarşamba

Burun Estetiği Rinoplasti Serüvenim 1.bölüm

Merhaba Arkadaşlar!

Burun estetiği ülkemizde ve dünyada yapılan estetik ameliyatlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizde burnunu beğenmeyen insan sayısı çok fazla. Doktorumun da dediğine göre Avrupa ülkelerindekiler burnunun karakterli olmamasından şikayetçiyken bizimkiler fazla karakterli sanırım :D Benim yüzüm küçük olmasına karşın burnum büyük ve kemerliydi. Bunu dert etmekle beraber hem ameliyat olmak zor bir karar, hem ailemi arkadaşlarımı karşıma almak ve bir yandan günaha mı giriyorum şüphelerim vardı. Kbb uzmanı ile görüşünce burnumda deviasyon oldugunu söyledi. Rahat nefes alamıyordum ama bunun bir tibbi çözümlü hastalık oldugunu bilmiyordum. Yani ağzım açık uyumak benim özelliğimdi sanki :D okul gezilerinde ağzım açık fotoğrafımı da çekmişti arkadaş görünümlüler sağolsunlar :)

Doktorum hem işlevini düzeltmeyi hem şeklini düzeltmeyi önerince o tamamen estetik oldugu fikrinden uzaklaşınca karar vermem kolaylaştı.

Tabii doktorum diyorum da bu sürede rahat 10 doktor gezmişimdir. Yarısı plastik cerrah yarısı kbb doktoruydu. Annemle düşününce kbb cerrahına olmayı mantıklı bulduk sonuçta plastik cerrah göğüs, kulak her ameliyatı yapıyordu ama kbb sadece burun yapıyordu. tabii bu bizim şahsi fikrimiz. bazı arkadaşlar görünüm itibariyle plastik cerraha daha çok güveniyor. bu sizin kararınız olacak.
Bu kararla plastik cerrahlar elendi. kbb uzmanları kaldı. tabii önemli bir bölüm çıktı karşımıza burada. 
FİYAT !

10 bin liraya
yapan da var 3 bin liraya yapan da.
İnsan ister istemez diyor ki hayatımda bir kez olacağım bunu en iyisi olsun gerekirse bir yıl daha bekleyeyim en iyisine olayım. Ben de bu mantıkla 10 bin lira diyen doktorlar arasında gidip geliyordum. Bütçemi çok çok çok aşıyordu ama kredi çekerim hayatımdan değerli mi moduna girdim. (20 yaşında bi öğrenciye 10 bin lira krediyi kim verecekse artık :d)
Annem bu aşamada bana baskı yapmadı. Bak kızım en pahalısı en iyisi değildir dedi sadece. Bana asla olmaz paramız yetmez diğerlerine olacaksın deseydi en ufak aksilikte onu suçlayacaktım çünkü içime sinmeyecekti. Sonra düşündükçe dedim ki önemli olan doktora güvenmek. Fiyatı geç. Kim seninle en iyi ilgilenecekse onu seç.

Bu arada size şu taktiği de vereyim doktorlar isim yaptıkça zamlanıyor haliyle. 2 yıl önce 4 bin lira olan doktor şimdi 11 bin liraya ameliyat yapıyor olabilir.

İkinci faktör ayy profesör olsun en bilgilisi odur.  bu da yanlıs çünkü bu burun şekillendirme amelyiatı el becerisiyle doğru orantılı.
doktoru seçerken bence ne çok kendini beğenmiş en iyisiyim diyen olsun ne de yeni başlamış olsun. Tecrübeli ama daha kendi adını yeni duyuracak birisi daha özverili oluyor.

Doktor ameliyatın en önemli kısmı o yüzden en önemli kısım doğru doktoru seçmek. Seçtikten sonra da ona tamamen dürüst olmak. Çok kavisli mi istiyorsunuz onu söyleyin. Sizi anladığından emin olun.
Doktorun önceki ameliyatlarından  fotoğrafları inceleyin.
Doktorlar çok kolay bir ameliyat dese de çok kolay değil. o yüzden emin değilseniz emin olana kadar olmayın çünkü geri dönüşü yok.

Mükemmel burunu düşlemeyin. İstediğinize ulaşamayacaksınız büyük ihtimal. Çnkü insan vücüdu bu şişiyor , morarıyor. Benim alçım çıkalı 9 gün oldu bantlarım çıkalı 2 gün oldu ve ilk çıkınca sinirden ayağım kasıldı. bu ne istediğim kadar küçülmemiş diye ama şiş haliyle .tam olarak inmesi  6 ayı bulacak diyorlar. o yüzden sabırlı olun.
Minicik kusurlar için aman çok az kemer var, aman yamuk mu kafaya takmayın.
Benim burnumun yarısı gitti neredeyse anneannem , dedem, dayım anlamadı :D
Bu konuyu kafaya takan sizsiniz. Diğerleri çok da tınlamıyor yani.

Bir sonraki postta gün gün ameliyat anımı inceleyeceğiz. Ameliyata nasıl girdim, kanama nasıl oldu hepsini anlatacağım.
Umarım sorularınıza cevap olur . Sevgiler :)

1 yorum:

  1. Tekrar hoşgeldiniz öncelikle :) Bu rinoplasti yazı dizilerine bayılıyorum, inanılmaz gaza getiriyor :D Bir gün (cesaretimi toplar toplamaz) ben de ameliyat olacağım.
    Bir de; fotoğraflı yazı isteriiiiiz ^.^
    Sevgiler

    YanıtlaSil